Novosti
1911. osnovan prvi klub
Hrvatski športski klub iz Splita
Koturaljkanje u Požegi
Od 1964 do 1974 djelovao je KK Požega i u to doba bio jedan od velikih koturaljkaških gradova i klubova
Prvenstva u rink hokeju
Održana 11 Prvenstva Jugoslavije od 1953-1963 u Pulu
/06.10.2011/
Poginuo Alexander Uphues
Točno na dan održavanja Berlinskog maratona 24.09.2011. u sudaru na biciklu poginuo je idejni začetnik i glavni organizator Berlinskog maratona.

Internacijonalna rolerska zajednica tuguje za Alexanderom Uphuesom.

15 godina dugo, odkada roleri smiju startati kod berlinskog maratona, je on bio glavno lice i organizator rolerskih utrka u berlinu. Berlin Skating Marathon, to je bilo njegovo "djete", njegovo zivotno dijelo! 
Prosle godine je onda nakon 15 godina predao organizaciju svojim prijateljima da bi si ostvario jos jedan zivotni san:  krenuo je sa svojom dugogodisnjom zivotnom partnericom na dvogodisnji put oko svijeta. Na bicikli! Tu avanturu je prije tri tjedna u Tibetu morao platiti zivotom.  Vozac jednog gradjevinskog kamiona koji mu je dolazio u suprotnom smjeru, izgubio je kontrolu nad vozilom. Alex vise nije uspio izbjegnuti sudar.  Ironija te tragicne nesrece:  Alex je poginuo 24.09.2011, tacno na dan Berlinskog Maratona.  Dan, koji je svake godine za njega predstavljao vrhunac svojeg organizatorskog posla, u momentu kada bi 60 sekundi prije starta rolera iz zvucnika zazvonjelo zvono pjesme "Hells Bells", cuvene grupe AC/DC.

Internacionalna rolerska zajednica izgubila je jednog velikog idealistu i neumornog borca za prava i propagiranje rolerskog sporta na internacionalnoj sceni.

Tekst: Zoltan Zifko

Powered by Hoola.