Novosti
1911. osnovan prvi klub
Hrvatski športski klub iz Splita
Koturaljkanje u Požegi
Od 1964 do 1974 djelovao je KK Požega i u to doba bio jedan od velikih koturaljkaških gradova i klubova
Prvenstva u rink hokeju
Održana 11 Prvenstva Jugoslavije od 1953-1963 u Pulu
/24.08.2011/
Rolanje na Olimpijskim igrama?
Od 1992. kada je rolanje bilo demonstracijski sport na Olimpijskim igrama U Barceloni 1992. svi roleri se pitamo kada će mo i mi zaslužiti mjesto u Olimpijskom programu?

Izvršni odbor Međunarodnog Olimpijskog odbora potvrdio je listu od osam sportova koji kandidiraju za ulazak u program Olimpijskih igara: baseball, softball, squash, karate, climbing, wakeboard i wushu, bit će protukandidati našem sportu.

Softball i baseball su sportovi koji su na glasovanju 2009. ispali iz programa Olimpijskih igara, a na njihovo mjesto su upali golf i ragbi 7, manje poznata i popularna verzija ovog sporta.

U rolerskim krugovi svi smo već više puta vidjeli rolanja ne Olimpijskim igrama, ali uvjek smo za malo izgubimo to mjesto, kao i Rijeka Mediteranske igre. Samo što roleri nikada nisu prepustili svoje mjesto drugima. Olimpijski san dug je već preko 20 godina, tako da su neki već postzali i indiferentni pram tom cilju.

Velika prednost našeg sporta je upravo rasprostranjenost, prema podacima koji su se koristili prilikom zadnjeg glasovanja, samo je rolanje imalo na zadnjem Svjetskom prvenstvu 14 nacija osvajača medalja, i to sa 4 kontinenta. Također jednako su nam zasupljene žene i muškarci. Najvaći nam je nedostatak prodaja TV prava i nedostak velikih sponzora.

Dvije velike prilike propuštene su 2005. i 2009. godine. Bit će potrebni veliki napori da se ostvari naš Olimpijski san, pogotovo sada kada nam još jedna velika zvijezda prelazi na led, (Joey Mantia) za kojim će vjerojatno još netko probati u tom sportu  osvojiti Olimpijsku medalju, koju ne mogu osvojiti u rolanju.

Powered by Hoola.